gototopgototop
You are here: ΑΡΧΗ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΒΙΒΛΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ υπό του Π. Τρεμπέλα

E-mail Εκτύπωση PDF

Μία πολύτιμη εργασία του Αρχιμανδρίτου Νικολάου Πουλάδα που περιλαμβάνει σε ηλεκτρονική μορφή τρία ψηφιοποιημένα κείμενα.

Πρόκειται για τα Υπομνήματα του Π. Τρεμπέλα στα Ευαγγέλια Κατά Ματθαίον, Κατά Λουκάν και Κατά Ιωάννην, μεταφρασμένα στη Νέα Ελληνική. Έχουν μεταφραστεί και τα αποσπάσματα των Πατέρων της Εκκλησίας με τα οποία ο Τρεμπέλας υπομνηματίζει τα Ευαγγέλια.

Ένα σπουδαίο εργαλείο για ιερωμένους, κατηχητές, θεολόγους κ.λπ.

Μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε ή να κατεβάσετε τα τρία κείμενα στους παρακάτω συνδέσμους:

 

An Abridged Calendar of the Feasts of the Orthodox Church

E-mail Εκτύπωση PDF

dratsellasBesides being a unique guide to the Feasts of the Orthodox Church the book “An Abridged Calendar of Feasts of the Orthodox Church" provides an excellent introduction and insight to the Church dogma, as well as its moral teaching of the Holy Bible and the Church Fathers through the fixed feasts of our Lord and His Mother and also through selected Saints' days.
The purpose of this two-volume work (January to June, July to December) is to provide the Catechumens, as well as all the Orthodox Christians throughout the world, with a deep understanding of their Faith.
It would also help the non-Orthodox Christians partake to God's Revelation and His work for the Salvation of mankind, through the deeds and teaching of the Saints, who lived either before or after our Lord’s offering of Redention from sin.

Εκτός του ότι είναι μοναδικός οδηγός για τις Εορτές της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το βιβλίο “An Abridged Calendar of Feasts of the Orthodox Church" προσφέρει μία εξαίρετη εισαγωγή και διείσδυση εις τα Εκκλησιαστικά δόγματα, καθώς επίσης και της ηθικής διδασκαλίας της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας μέσω των ακινήτων εορτών του Κυρίου και της Θεοτόκου και επιλεγμένων εορτών Αγίων.

Ο σκοπός της εκ δύο τόμων (Ιανουάριος – Ιούνιος, Ιούλιος – Δεκέμβριος) συνισταμένης εργασίας είναι να εφοδιάσει τους Κατηχουμένους καθώς επίσης και όλους  τους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, με μία βαθιά κατανόηση της πίστεώς τους.

Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει τους ετερόδοξους Χριστιανούς νά γνωρίσουν την αποκάλυψη του Θεού και το έτγο Του μέσω των έργων και τις διδασκαλίες των Αγίων, οι οποίοι έζησαν είτε πριν είτε μετά την υπό Κυρίου Προσφοράν λυτρώσεως από την αμαρτία.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: M. Tsami – Dratsellas

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

ΕΤΟΣ: 2013

 

ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΕΛΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ"Αν ο λόγος του Αγ. Συμεών Θεσσαλονίκης ότι: <<τάξις συνέχει πάντα ... και ουκ έστιν ακαταστασίας ο Θεός ... αλλά ειρήνης και τάξεως, υπερμάχει ουν των ιερών τάξεων ... ως αγαπών ευπρέπειαν οίκου Κυρίου>>(ΔΙΑΛΟΓΟΣ, κεφ. 365), είναι για όλους μας επισήμανση και προτροπή, για τον π. Αθανάσιο Κατζιγκά έγινε τρόπος ζωής και στόχος της ποιμαντικής του διακονίας. Χρόνια τώρα η αγάπη του για την λατρεία, τον χαρακτηρίζει, και τον κατατάσσει ανάμεσα στους ανθρώπους που έθεσαν ως όρο ζωής τη βίωση και τη γνώση της λατρείας και της λειτουργικής μας παραδόσεως, αλλά και τη μυσταγωγία του λαού ... Το "τι" και το "πώς" της λειτουργικής πράξεως είναι το ζητούμενο για κάθε νέο ιερέα, αλλά και για κάθε λειτουργό που αναζητά την ιστορική γνώση της λειτουργικής πρακτικής ... Ο συγγραφέας λοιπόν του πονήματος αυτού δαπάνησε αρκετό χρόνο της ζωής του στη γνώση των λειτουργικών και τυπικών διατάξεων, καθώς, όπως επισημαίνει στην εισαγωγή του, υπάρχουν για όλα λύσεις και απαντήσεις, όμως διάσπαρτες σε μελέτες, τόμους, σειρές, εγκυκλίους. Έτσι "εράνισε" ό,τι η αγάπη και η επιστημονική γνώση άλλων σοφών πατέρων και διδασκάλων και κυρίως του σοφού διδασκάλου μας καθηγητού κ. Ιωάννου Φουντούλη κατέγραψε, και μας το προσφέρει σε τούτον τον τόμο της δικής του προσφοράς και αγάπης..."

(Από τον Πρόλογο του βιβλίου, του Δρ. θ. Καθηγητού κ. Τρύφωνα Π. Τσομπάνη)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΚΑΤΖΙΓΚΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

ΕΤΟΣ: 2009

ΣΕΛΙΔΕΣ: 389

 
E-mail Εκτύπωση PDF

This content requires Flash Player!
To view this content, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Flash Player.
Download Adobe Flash Player now!