gototopgototop
You are here: ΑΡΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ανακοινώσεις
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εγκύκλιος δια εκδήλωση Εθνικής Αυτοσυνειδησίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Προς Τούς αιδ. Εφημερίους της Πόλεως του Πύργου και των Περιχώρων της καθ ἡμᾶς Ι. Μητροπόλεως

Πατέρες μου ,

1. Σας γνωρίζω ότι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ. εντός του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, θα πραγματοποιηθή Εκδήλωσις Εθνικής αυτοσυνειδησίας με δύο διακεκριμένους ομιλητάς:

   α. Τον κ. Χριστόδουλον Γιαλλουρίδην, Καθηγητήν Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντή του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και

   β. Τον κ. Κωνσταντίνον Σωτηρέλη, Διεθνολόγο Καθηγητήν του ιδίου ως άνω Πανεπιστημίου,

Με θέμα: «Διεθνής Πολιτική στην σύγχρονη εποχή» ( Το Κυπριακό πρόβλημα και το Σκοπιανό).

2. Το παρόν παρακαλώ να το ανακοινώσετε στους ενορίτες σας στο τέλος της θείας Λειτουργίας της Κυριακής 10 Ιουνίου 2018.

Με πατρικές ευχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

Επιτροπή ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ενοικιάσεως 2 αγροτεμαχίων εις θέσιν "ΛΑΠΑ ΑΛΟΓΟΛΕΙΒΑΔΟΝ" Αχαϊας

E-mail Εκτύπωση PDF

Με την υπ'  αριθ. 236/2018 Απόφασι της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Κ.Υ.Ο.), ορίσθηκε η Επιτροπή Δημοπρασίας ενοικιάσεως 2 αγροτεμαχίων εις θέσιν "ΛΑΠΑ - ΑΛΟΓΟΛΕΙΒΑΔΟΝ" Αχαϊας, που θα διενεργηθή εις τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 52 - 27131 ΠΥΡΓΟΣ) την 21-3-2018 ημέραν Τετάρτην και ώραν 12:00 - 12:30 μ.μ.

Όλη η σχετική Απόφασις εδώ

Διακήρυξη - Όροι Δημπρασίας

 

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΣ 2 αγροτεμαχίων εις θέσιν "ΛΑΠΑ ΑΛΟΓΟΛΕΙΒΑΔΟΝ" Αχαϊας

E-mail Εκτύπωση PDF

Προσφέρονται προν μίσθωσιν από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος 2 αγροτεμάχια εις την θέση "ΛΑΠΑ ΑΛΟΓΟΛΕΙΒΑΔΟΝ" Αχαίας.

Η Δημοπρασία θα διενεργηθή εις τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 52 - 27131 ΠΥΡΓΟΣ) την 21-3-2018 ημέραν Τετάρτην και ώραν 12:00 - 12:30 μ.μ. ενώπιον της αρμοδίας Επιτοπής.

Αναλυτικά όλη η Διακήρυξη εδώ

 

Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής επαναστάσεως"

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος ανακοίνωσε την διεξαγωγή του Ζ΄ Διεθνούς Συνεδρίου που θα λάβει χώρα το φθινόπωρο του 2018 στην Αθήνα, με θέμα: "Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως".

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως εδώ.

 

«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 2018».

E-mail Εκτύπωση PDF

Κυκλοφόρησε για μία ακόμη χρονιά σε καλαίσθητη τετράχρωμη μορφή, το ετήσιο Ημερολόγιο-Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για το «επί θύραις», αρχόμενο σωτήριο έτος 2018, από τον εκδοτικό οίκο (Σαΐτη) στην Αθήνα.

Το νέο αυτό Ημερολόγιο 64 σελίδων και διαστάσεων 12χ8, επιμελήθηκε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Χαμάλης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου και Καθηγητής Θεολόγος του Β΄ Γυμνασίου Πύργου.

Φέτος είναι αφιερωμένο εις τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ωλένης ΦΙΛΑΡΕΤΟΝ ο οποίος υπήρξε ο τελευταίος Επίσκοπος Ήλιδος στην αρχή και εν συνεχεία στο τέλος της Τουρκοκρατίας, ως Επίσκοπος της πάλαι ποτέ Επισκοπής Ωλένης.

Στις σελίδες του, περιλαμβάνεται μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ με αναφορές στον προκάτοχό του Επίσκοπο ΦΙΛΑΡΕΤΟΝ και οι ευχές του για το νέο σωτήριο έτος 2018. Αποσπάσματα από την προσφορά της τοπικής μας Εκκλησίας το 1821. Το ετήσιο εορτολόγιο, καθώς επίσης η Διοικητική δομή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι Αρχιερατικές Επιτροπές και Περιφέρειες, τα Ευαγή Ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα, ο οικονομικός και κοινωνικός απολογισμός της Μητροπόλεως, κατά το έτος 2016 και τέλος το πολυσχιδές Ιεραποστολικό, Φιλανθρωπικό έργο και η Ποιμαντική της διακονία!

Είναι διανθισμένο με φωτογραφίες του Δημοσιογράφου και υπεύθυνου τύπου της Μητροπόλεώς μας, κ. Παναγιώτου Δημητρακόπουλου, από Ιερές Πανηγύρεις, χοροστασίες και εκδηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Στο εξώφυλλο εικονίζεται η προτομή του Επισκόπου ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ στο Δ.Δ. Ωλένης και στο οπισθόφυλλο η τέλεση Αρχιερατικού Τρισαγίου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ προ της προτομής του μακαριστού Εθνομάρτυρος ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ.

Το Ημερολόγιο διατίθεται προς τους Ηλείους αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη από τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς μας, τις Ιερές Μονές και το Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεώς μας, στην συμβολική τιμή του ενός (1) €υρώ. Τα έσοδα από την πώληση αυτού, κατατίθενται για την στήριξη και ενίσχυση του πολυσχιδούς έργου της Ιεράς μας Μητρόπολης.

Αξίζει και πρέπει σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανικό σπίτι της τοπικής μας Εκκλησίας, να υπάρχει το εν λόγω Ημερολόγιο-Εορτολόγιο, ενισχύοντας έτσι το θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο είναι γνωστό εις όλους μας.

 

Ραδ. Σταθμός Ι.Μ. Ηλείας 107,6FM

radiosima